040 5512 533 juha.p.kuiri@gmail.com

Esittely

En ole poppaukko vaan PGA pro, ehkäpä juuri sinua varten?

Oikeat lääkkeet temppuniksien viidakosta

Nykyään tiedon määrästä ei ole pulaa, sitä pursuaa mitä moninaisimmista lähteistä. Etupäässä tämä on hyvä asia.

Kun itse aloitin golfliikkeiden hapuilun, oltiin lähinnä  ”hevosmiesten tietotoimiston” varassa.  Ehkäpä tästä oli kuitenkin jonkinlaista hyötyäkin nykyiselle opetustoiminnalle.  Mitään ei saanut valmiiksi mietityttynä. Piti vaan kasata palloja eteen ja alkaa kokeilemaan minkälainen liike tai ote mailasta tuottaa tietynlaisen lopputuloksen pallon lentoon. Voitte uskoa, että välillä nämä kokeilut menivät todella perusteellisen syvälle metsään, niin teoreettisesti kuin konkreettisestikin.  Aikaa myös tuhraantui näihin harharetkiin todella paljon.  Jotain hyvääkin tästä seurasi, tuskin on sellaista liikettä, otetta tai asentoa, mitä en olisi kokeillut noina oppivuosina.  Näin myös pallonlentolait iskostuivat kantapään kautta pysyvästi tajuntaani.

Vuosien saatossa olen asiakkaiden toimesta vastaillut mitä mielenkiintoisimman lennokkaisiin kysymyksiin erilaisten swingikonstruktioiden toimivuudesta käytännössä.  Ilokseni lähes poikkeuksetta, tämän silloisen niin perusteellisen perustyön johdosta, siitä jatkumana pelillisten ja teoreettisten opintojen kautta, olen voinut sanoa: ”Kuule, kokeiltu on, tiedän tarkkaan mihin tämä kuvailemasi  swingiajatus johtaa.”

 

Poppaukko -termistä vielä. Tarkoituksenani on kuvata sitä, vaikka kaikenlaista tietoa pursuaakin joka paikasta, ei ole olemassa mitään hokkuspokkus pataa, mistä löytyisi nopeita ratkaisuja kaikkeen. Eikä tietenkään myöskään sitä, etteikö ratkaisu ongelmaan voisi joskus olla hyvinkin simppeli. Ilman tuhansien pallojen lyöntioperaatioita, kymmeniä tunteja pron kanssa kärsien ja lopuksi jonkinlaiseen elvyttävään terapiahoitoon hakeutuen.

Uskallan väittää kokemukseni pohjalta, että osaan suodattaa golfniksien ja ohjeiden temppuviidakosta juuri sinulle sopivat liikkeet. Siten, että mahdolliset muutokset tapahtuvat sinun ehdoillasi. 

Asioiden turha monimutkaistaminen, eikä myöskään neppailu teknisillä hienouksilla kuulu minun toimenkuvaani.

 

Valmennusta vuosien kokemuksella

Olen saanut valmentaa hyvin lahjakkaita urheilijoita junioreista lähtien aina SM-  ja Finnish Tour -voittoihin saakka.

Tämä työ jatkuu, toivottavasti nähdään vielä jatkumaa niille kivikoville ammattilaistoureille asti.  Kaikista ei tietenkään voi tulla menestyviä kilpapelaajia eikä edes kilpapelaajia. Suurimmalla osalla ei ole minkäänlaista haluakaan siihen.  Monet eivät halua kilpailla ollenkaan, nauttivat vaan kierroksella itse pelistä ja peliseurasta.

Suurin osa kuitenkin, vaikka yleensä siksakkaisivat yksin kenttää aamun ensimmäisissä lähdöissä, haluaisivat pelata mahdollisimman hyvin. Uskoisin, että pystyn samaistumaan kaikkiin pelaajakategorioihin helposti ja auttamaan löytämään sen piilossa olevan potentiaalin parempiin tuloksiin.  

Varsinkin juniorivalmennuksessa on totta kai tarkoitus löytää lahjakkuuksia, ja luoda heille tie etenemiselle lajin parissa.  Katson kuitenkin onnistuneeni, jos olen vain saanut junnut pysymään lajin parissa ja omaksuttamaan heille liikunnallisen terveet elämäntavat.  No, oikeastaan tämä tavoite sopii kaikkiin ikäryhmiin.             

Pidempään valmennuksessani olleet eivät ole  voineet välttyä kentänhoitoluennoiltani.  Olen toiminut kentänhoidollisissa töissä eripituisia periodeja tilanteen mukaan.  Golfkentänhoitoon erikoistuneena Liikuntapaikkamestarina, se on aika lailla luonnollistakin.  Jonkun kerran on pannut mietityttämään, olenko ehkä sittenkin toitottanut liikaakin näitä.  Kun valmennettavien pelireissu viesteissä voi olla enemmän hoito- ja  korjausehdotuksia ko. kenttään kuin omaa pelinkuvausta.

Tuskinpa sentään, katson kumminkin, ettei tieto lisää tässä tapauksessa golfarin tuskaa, eikä tuloksentekoherkkyyttä.  On hyvä tiedostaa, millaisessa ympäristössä meuhkaamme, ja miten sitä viritetään, hoidetaan  golfarin silmää hiveleväksi kokonaisuudeksi luontoarvoja kunnioittaen.  Tämä mielestäni osaltaan auttaa ottamaan koko golfpaletin haltuun.

Tervetuloa mukaan tunneille!

 

PGA Pro Juha Kuiri

Jätä viesti

Varaa aika jättämällä viesti alla olevan lomakkeen kautta, vastaan sinulle mahdollisimman pian! Voit myös soittaa minulle 040 5512 533.

11 + 11 =