040 5512 533 juha.p.kuiri@gmail.com

Eipä voi hirveästi moitteita antaa taakse jo jääneestä golfkesäkaudesta, säiden ja kenttien kunnon puolesta. Ainakin näin Oulun seudun vinkkelistä katsottuna. Kaikkien aikojen golfkesä näiltä osin, näin uskaltaisin väittää. Ne parhaatkin kesät päättyvät, on aika tehdä yhteenveto ja siirtää katse tulevaan.

Talvikausi on golfarin parasta aikaa tehdä niitä mahdollisia muutoksia swingiin.

Nykyään valmentajan apuna on monenlaista teknologiaa, jotka aivan varmasti auttavat meitä analysoinnissa. Varsinkin näin talvisesongilla, jolloin lyönnit läsähtelevät muutaman metrin päässä olevaan ressuun. Pallon lento kertoo kaiken oleellisen lyönnistä, jos et sitä kokonaisuudessaan näe, niin siinä teknologia auttaa meitä halliharjoittelussa.

Nykyiset laitteet antavat aivan älyttömän määrän dataa swingistä. Varmasti paljon myös sellaista epäoleellista senhetkiseen tilanteeseesi nähden. Hyvä koutsi pystyy siivilöimään sen oleellisen, mitä just sinä hetkenä tarvitaan.

Olitpa sitten vasta-alkaja tai ammattilaisuuteen tähtäävä, ilman tiukkaa harjoittelua et saavuta tavoitteitasi. Tottakai edellä mainituilla on erilaiset haasteet ja pyrkimykset.

On tutkittu, olitpa sitten ammattimuusikko tai huipulle pyrkivä urheilija, alasi huipulle päästäksesi tarvitset n.10 000 tunnin harjoittelun. Tämän tien valitsee hyvin harva, mutta et voi olettaa kehittyväsi tai tulevasi mestariksi, jos et laita itseäsi likoon. Harjoittelussa pitää olla selkeä tavoite.  Helposti yksinharjoittelussa ilman ”tiukkaa” koutsia harjoittelu kaavamaistuu, eikä kehitystä tapahdu toivotulla tavalla.

Harjoitteletpa sitten tiukasti tai väljemmällä ohjelmalla, niin hauskuutta toiminnassa ei kannata unohtaa.

Myös välineillä on merkitystä, ei välttämättä niin suurta kuin voisi kuvitella. Ei kuitenkaan  mikään järisyttävä tieto  ole, etteivät kaikki mailat sovi kaikille swingaajille. Jos pienikin epäilys on omien mailojen toimivuudesta nykyiseen swingiin, niin kannattaa tulla testaamaan. Voi tosin olla, että testauksen aikana joudumme mietiskelemään kumpaa kannattaa ”säätää” peluria vai mailoja, tai kumpaakin parhaan lopputuloksen saamiseksi.

Opetus tapahtuu pääsääntöisesti Oulun Keilahallin simulaattoritilassa Heinäpäässä, jossa apuna käytän ehkäpä markkinoiden parasta analysaattoria Foresight GCQuadia. Tila on osoittautunut todella hyväksi paikaksi swingiharjoitteluun. Lähipeliharjoituksia ja tarvittaessa muitakin treenejä suoritetaan GolfPlussan erittäin hienossa ja toiminnallisessa tilassa Limingantullissa.

 

Tervetuloa päivittämään tietosi ja taitosi!